Mă bucur că vrei să ne cunoaștem! Numele meu e Fadia, sunt ieșeancă și scriu de când mă știu, chiar dacă asta sună a clișeu. 

De la 19 ani, am început să și trăiesc din activitatea asta, când m-am angajat într-o redacție a unui săptămânal, Actualitatea Românească, pe postul de corector. N-au trecut două luni de la primul articol pe care l-am finisat, că redactorul șef, văzându-mi entuziasmul și pasiunea pentru cuvinte, mi-a dat pe mână un întreg departament pentru care urma să scriu.

După săptămânal, am avut contact și cu lumea serviciilor, unde am lucrat pentru ceva timp, la J W Marriott aici, în București, unde locuiesc, iar apoi la un hotel cu ștaif din zona Dorobanți. Nu am rămas mult în domeniu, să fi fost vreo doi ani, pentru că îmi „ardeau” degetele să creez în cuvinte. Totuși, am avut de învățat enorm din domeniul hotelier, poate cea mai importantă lecție despre oameni și serviciile ireproșabile pe care le caută.

M-am întors la scris și am dat un „raise” măricel, adăugând munca de teren la partea de creație propriu-zisă. Am lucrat ca reporter și redactor la cotidianul Bună Ziua Iași. Mi-a plăcut fantastic mediul și provocările la care făceam față zilnic, adrenalina unei exclusivități și poveștile din spatele evenimentelor. Mi-am șlefuit și mai mult stilul de scris și am învățat cât alții într-o viață. Am avut o perioadă cel puțin interesantă alături de oamenii de acolo.

Mi se făcuse dor de București, așa că m-am întors în orașul tinereții mele și m-am apucat de organizat evenimente. Îmi doream să îmi demonstrez că pot scăpa de trac și că pot comunica cu oricine, din orice mediu, ceea ce am și făcut. Timp de opt ani am fost organizator de evenimente, de la zero. Am cunoscut sute de oameni și i-am făcut să zâmbească cel puțin o dată, cu ajutorul dăruirii mele pentru ceea ce făceam în cadrul petrecerilor. Aș fi făcut asta și astăzi dacă oamenii nu mâncau lilieci la cină. 😂

În vara lui 2016 m-am întors, în paralel, la prima și cea mai mare dragoste a mea, cea de cuvinte. Am devenit colaborator Vice România, pentru care am scris cu drag de fiecare dată când am avut un subiect bun care se mula pe stilul lor.

În 2017, am început să scriu și pentru o agenție de SEO din București, prin intermediul căreia am învățat foarte multe despre mofturile Preamăritului Google. De atunci, scriu aproape zilnic pentru diverse companii, atât texte pentru blogurile lor, cât și articole care ajung să fie publicate în mass-media, și am grijă de câteva pagini de Facebook frumoase foc.

În 2021 an dat „join” echipei Flip.ro, unde m-am ocupat de scrierea articolelor de blog, a advertorialelor, a postărilor pentru social media și de gândirea și implementarea unor campanii de marketing cu rezultate excelente. Tot acolo am experimentat pentru prima dată și senzația pe care ți-o aduce primul milion de vizitatori unici pe blog, din trafic organic.

Iar povestea mea continuă. În 2023, am decis să pornesc pe propriul drum, cel al freelancing-ului, la care visam de prea mult timp să nu-l testez.

La toată experiența mea s-au mai adăugat și câteva voluntariate, dar și alte câteva proiecte personale.

Dacă vrei să afli ce companii au fost încântate de munca mea de până acum, te invit să „răsfoiești” prin Portofoliu și Testimoniale. Ori hai să ne cunoaștem, răspund la telefon cu zâmbetul pe buze!

🙂